• Wie is opgestaan...

  deelt het

  Voor de professional

Als je vriendenkring een dagje ouder wordt, maar nog vitaal is en midden in het leven staat.

Voor iedereen die op zich zelf woont en graag zo onafhankelijk mogelijk is.

Voor de professonal, de welzijns-werker, zorginstelling en mantelzorger

Wat is het?

De app geeft professionals de mogelijkheid zeer eenvoudig en laagdrempelig, de zekerheid en continuïteit van de begeleiding te vergroten. Dagelijks kan er een contactmoment zijn om te zien of iemand goed is opgestaan. Dat geeft net dat beetje geruststelling waar mensen naar zoeken. Daarnaast geeft de app ook de mogelijkheid bij trajecten van re-integratie om iemand te stimuleren bij het hervinden van het goede dagritme. Waar anders de begeleiding pas op de hoogte wordt gesteld als een cliënt te laat op werk of school verschijnt, kan de begeleiding zo nodig nu al eerder contact opnemen.

Cliënten kunnen zelf een kring aanmaken en met elkaar afspraken maken, maar een kring kan ook beheerd wordt door een professional of vrijwilliger.

WIESOP geeft dagelijkse zekerheid door naar elkaar om te kijken, zonder extra apparaten en zonder grote extra kosten.

Als zorgverlener kun je meerdere kringen opzetten en volgen. Mensen uit een kring zijn vaak alleenstaande ouderen en mensen die met begeleiding zelfstandig wonen.

Het is een ideale tool voor zorginstellingen om dagelijks net dat beetje vertrouwen te geven, waardoor mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Als professionele organisatie is het mogelijk om de app een bepaalde look of uitstraling te geven die bij de organisatie past. Ook is het mogelijk in overleg de app naar wens verder aan te passen of uit te breiden. In deze versie WIESOP 1.0 kan er bijvoorbeeld 1 kring per SIM-kaart worden beheerd en 1 attentie-moment worden ingesteld.

Hoe werkt het stap voor stap

 • Download de app en maak een account aan: vul je gegevens in, ga akkoord met de spelregels
 • Iedereen kan een kring starten, maar vanwege vertrouwelijkheid kan men alleen op uitnodiging bij een bestaande kring aansluiten
 • Accepteer de uitnodiging van een kring
 • Spreek de tijd af wanneer iedereen op moet zijn in de kring
 • Het bericht ‘Ben je al opgestaan?’ verschijnt ’s morgensvroeg op de telefoon.
 • Meld je ’s morgens op
 • Als een persoon van de kring zich op de afgesproken tijd nog niet heeft opgemeld, dan krijgt de kring een bericht ‘Een kringlid heeft zich nog niet opgemeld!.’
 • Vervolgens probeert een kringlid contact op te nemen met de betreffende persoon. De persoon meldt zich dan hopelijk alsnog op.  Als dat niet gebeurt, moet iemand polshoogte gaan nemen.
 • Als iemand een aantal dagen vanwege bijvoorbeeld vakantie- of ziekenhuisopname zich wil afmelden bij de kring, dan kan dat door bij ‘instelling’ niet-aanwezig in te stellen. Er verschijnt dan een koffertje, de anderen weten dan dat die persoon tijdelijk afwezig is.

wio-ws-w01-28

WIESOP

sociale app om te laten weten dat je goed bent opgestaan