• Wie is opgestaan...

  hoeft niet te bellen

  Voor de kamerbewoner

Spannend verhuizen, voor het eerst zonder je ouders. Toch niet helemaal alleen met WIESOP.

Je kind op kamers, dichtbij of heel ver weg. Hun eigen leven. Toch benieuwd…

Wat is het?

Het is een app om familie en/of vrienden dagelijks laten weten dat je goed bent opgestaan. Zonder meteen een heel verhaal te hoeven houden. Met een druk op de knop laat je elkaar weten dat het goed is. Voor jou is het genoeg om te zien dat ze allemaal weer wakker zijn en voor hen is het een geruststelling om te zien dat ook jij weer op bent. Het is laagdrempelig en geeft veel geruststelling voor een kleine moeite.

Als je op kamers gaat wonen laat je heel wat los. Het is vaak voor iedereen wennen aan de nieuwe vrijheid. WIESOP is een handige app, waardoor je elkaar laat weten dat je goed bent opgestaan, zonder dat je dagelijks hoeft te bellen of te mailen.

wio-ws-w01-20

Als je kind of kinderen op kamers gaan wonen laat je heel wat los. Je wilt ze zo zelfstandig mogelijk beslissingen laten nemen. Of beter gezegd die begonnen ze al te nemen toen ze nog thuis woonden.

Je wilt ze niet controleren, maar toch wil je weten hoe het met ze gaat. Dan is WIESOP de ideale app.

Je weet het wel of ze zijn opgestaan, maar hoeft daarvoor niet te bellen of the WhatsAppen.
Laaggdrempeliger kan niet.

Hoe werkt het stap voor stap

 • Download de app en maak een account aan: vul je gegevens in, ga akkoord met de spelregels
 • Iedereen kan een kring starten, maar vanwege vertrouwelijkheid kan men alleen op uitnodiging bij een bestaande kring aansluiten
 • Accepteer de uitnodiging van een kring
 • Spreek de tijd af wanneer iedereen op moet zijn in de kring
 • Het bericht ‘Ben je al opgestaan?’ verschijnt ’s morgensvroeg op de telefoon.
 • Meld je ’s morgens op
 • Als een persoon van de kring zich op de afgesproken tijd nog niet heeft opgemeld, dan krijgt de kring een bericht ‘Een kringlid heeft zich nog niet opgemeld!.’
 • Vervolgens probeert een kringlid contact op te nemen met de betreffende persoon. De persoon meldt zich dan hopelijk alsnog op.  Als dat niet gebeurt, moet iemand polshoogte gaan nemen.
 • Als iemand een aantal dagen vanwege bijvoorbeeld vakantie- of ziekenhuisopname zich wil afmelden bij de kring, dan kan dat door bij ‘instelling’ niet-aanwezig in te stellen. Er verschijnt dan een koffertje, de anderen weten dan dat die persoon tijdelijk afwezig is.

wio-ws-w01-28

WIESOP

sociale app om te laten weten dat je goed bent opgestaan